Healing

mantra willem2.jpg

 

Ieder mens en dier heeft chakrapunten. Het zijn er meer dan 30 maar ik werk met de 5 belangrijkste, te weten: kruin-, keel-, hart-, navel- en geheime chakra. Deze chakra’s hebben weer verbinding met organen en geven een soort levensenergie af, ook wel prana of ch’i genoemd. De chakra’s zijn dmv. subtiele kanalen met elkaar verbonden. De levensenergie zorgt voor een goed functioneren en een welbevinden van lichaam en geest.

De aura is een beschermend energieveld om je heen. Zijn er slecht werkende chakrapunten, dan zal daar de aura dunner zijn. Er kunnen zelfs aura’s ontstaan als een “gatenkaas”. Dan loopt men min of meer gevaar. Bv. emoties knallen er heftig in en men is niet meer beschermd tegen negatieve energieën, die zich vaak gedragen als energetische vampiers. dit betekent dat er veel energie van je “gestolen” wordt, waardoor je in kracht afneemt en je voelt dan bijvoorbeeld dat je van sommige mensen extra moe wordt. Het is belangrijk te weten dat je niet mag stelen en niet mag laten stelen. Deze energie wordt dan niet gemakkelijk aangevuld. Als je daarentegen je energie vrij uitdeelt, uit mededogen, zal hij altijd overvloedig zijn en steeds aangevuld worden.

Als je chakrapunten goed functioneren, ontvang je via je kruinchakra kosmische energie en via je basischakra aarde-energie als een soort plus en min. Dan zullen je chakralampen goed branden en vormen ze een sterke aura. Zitten er knooppunten in de kanalen, dan zullen de chakra’s onvoldoende energie krijgen, slechts zwak gloeien en weinig bescherming geven en zullen diverse organen gaan opspelen of afzwakken.

Om die zwakke plekken op te sporen meet ik de energieën van organen om te weten of ze sterk of zwak zijn. Dit noem ik een reading. Alle organen hebben een spirituele betekenis. Bv. een “zwakke” lever heeft te maken met het onderdrukken en niet gebruiken van je eigen krachten en met opgeslagen boosheid en andere verstorende emoties. Verstorende emoties zoals boosheid en angst brengen gifstoffen in iedere cel van je lichaam. Je lever moet dit ontgiften, raakt overwerkt en dus meet ik hem zwak. Dit geeft vaak vermoeidheid als klacht. Zo alle belangrijke organen bij langs te gaan en te duiden, noem ik een spirituele reading. Deze reading geeft een zeer duidelijk beeld over hoeveel chakrapunten goed werken.

Als alle chakrapunten sterk van energie zijn, “bewoont” iemand zijn lichaam volledig, heeft hij goed contact met zichzelf. Dan heeft hij het vermogen om bij zijn innerlijk weten te komen, gebruik te maken van eerder opgedane kennis en ervaring en van zichzelf een comfortabel huis te maken!

Innerlijk weten wordt opgebouwd door ervaringen van vele levens te bundelen, het is kennis en weten wat van leven op leven vergaard is. Dit innerlijk weten wat op je basischakra zit stelt je ook in staat om bij bovenzintuiglijke vermogens te komen of om “in te pluggen” in een groter weten. Het geeft je diepe wortels, dus stevigheid en laat je voldoende voedsel opnemen (vooral spiritueel).

Wat gebeurt er als er door verstoringen veel zwakke plekken ontstaan? Veel zwakke plekken zorgen o.a. voor een lagere energie trilling, waardoor je veel negativiteit aantrekt, bv. de zogenaamde “vampiers” zoals ik al omschreef.

De grootste verstoringen ontstaan bij grote shocks. Bij een grote shock zie je vaak dat iemand volledig weg “vlucht” uit z’n lichaam. Dit zie je bv. bij incestslachtoffers of slachtoffers van verkrachting. Vaak meet ik de eerste shock op het moment van conceptie. Daaraan vooraf komt het vorige leven, waarin iemand zich redelijk ontwikkeld heeft en zoveel positief karma heeft weten te ontwikkelen dat hij als mens wedergeboren wordt.

Het moment van sterven is dus heel belangrijk voor een nieuwe wedergeboorte. Vaak leidt angst, verwarring en gehechtheid naar een minder comfortabele wedergeboorte.

Om hier enig onderscheid in te maken moet je weten dat bv. een hoog gerealiseerde lama van te voren laat weten en goed uitzoekt waar hij wedergeboren wil worden om daarmee zo snel mogelijk in staat gesteld te worden om zich zijn “weten” te herinneren. Deze lama’s worden tulku’s genoemd in het Tibetaans boeddhisme.

Hoe dan ook zal het karmisch bepaald worden waar en onder welke omstandigheden je terugkomt. Hier in Nederland bv. is het zeer comfortabel en hoeven we ons in principe niet alleen bezig te houden met overleven. We zijn in staat om vrij onderricht te volgen en boeken te lezen die we willen. Dit kan je dus een resultaat noemen van positief karma.

Toch hebben we nog heel wat negatief karma in te lossen en krijgen daarvoor hier een perfecte kans, al zullen we wel wat hindernissen moeten overwinnen. We hebben vaak te maken met een shock op het moment dat ons nieuwe leven begint. Dit komt voor een groot gedeelte doordat we ervaren door karma het stuur van onze nieuwe geboorte niet in handen te hebben en een besef dat ons nog heel wat te wachten staat, een soort verbijstering!

Wat ook als grote shock wordt ervaren is het gevoel van eenzaamheid en verlatenheid op het moment van aankomst in de nieuwe “zak met botten”. Vaak meet ik dat op het moment van conceptie de moeder niet in haar basischakra aanwezig was, gevlucht dus…Hier zijn ook veel redenen voor te bedenken.

Voor de start in dit nieuwe leven is het echter een koude douche. Vaak is het gevoel van verlatenheid en eenzaamheid zo sterk, dat men dan al vlucht, althans voor een groot gedeelte. Om de pijn te ontlopen “peert” men hem gewoon. Men is dus vanaf dat moment niet of niet volledig geïncarneerd in zichzelf, door eenzaamheid en verdriet op de vlucht geslagen. Dit gevoel van diepe eenzaamheid is vaak de rode draad die door iemands leven loopt.

Verder is het belangrijk om te weten dat je omgeving een weerspiegeling is van jezelf. Dus als je diep in je een grote eenzaamheid of verdriet draagt, zal je omgeving altijd voor bevestiging zorgen. Je zult vast wel eens ervaren hebben dat als je ergens komt en je voelt je vrolijk en sterk, je omgeving ook vrolijker reageert. Ben je down en boos, zul je dit ook weerspiegeld krijgen door je omgeving.

Op deze manier laat je omgeving zien wat je in je draagt. Daarom is het zo belangrijk om diep in jezelf te kijken zodat je kunt zien wat er achter de problemen schuilgaat. Het is belangrijk om erachter te komen wat een werkelijke oorzaak is van hoe je in dit leven staat. Als je niet goed in jezelf zit, kun je in ieder geval geen contact maken met je innerlijk weten. Je bent als een boom die ontworteld is, één zuchtje wind en de boom valt om.

Niet alleen grote shocks zorgen voor ontworteling. Kijk hoe de maatschappij en het milieu in elkaar zitten: mensen staan onder grote druk, worden “in hun hoofd” gejaagd en raken daardoor het contact met zichzelf kwijt. Ook onze wortels met het milieu zijn we kwijtgeraakt dankzij “de vooruitgang”. We zullen weer vrede moeten sluiten met het milieu.

Het belangrijkste is dus: helen met jezelf, je gevluchte gedeelte naar je toe halen. Vanaf dat moment kan je leven veranderen en je komt bij je eigen ongekende mogelijkheden. Hiervoor heb ik een spirituele healing ontwikkeld die je diep in jezelf laat zakken en je in contact brengt met je eigen bron. Ik maak gebruik van visualisaties, mantrarecitatie en magnetiseren. Deze methode leert je in diep mededogen je hart te openen voor je zelf, voor het welzijn van ieder voelend wezen.

Magnetiseren en healing, voor mens en dier.