Paarden

Helen met je paard

Je kunt voor “paard” ook andere dieren in de plaats lezen.

Als je de pagina’s over Healing gezien hebt, zul je hebben kunnen lezen wat shocks zoal teweeg brengen bij mensen. Bij dieren, vooral bij paarden, is dit al niet anders. Als je kijkt wat de problemen bij paarden zijn, ik doe dat dmv. een spirituele reading, zul je zien dat veel paarden voor een groot gedeelte uit zichzelf gevlucht zijn. Dit zie je dan bijvoorbeeld aan een zwakkere achterhand; die bungelt er gewoon achteraan. Vaak zijn de darmen, lever en nieren zwak. Wat weer slechte gewrichten tot gevolg kan hebben. Natuurlijk speelt ook voeding daar een heel belangrijke rol bij.

We zien vaak een letterlijk vluchtgedrag of in het andere uiterste een soort van apathie. Vooral apathie duidt op een niet-aanwezig zijn. Kijken we naar de shocks van een paard, dan zien we de eerste en belangrijkste al ontstaan op het moment van conceptie. De merrie kent de hengst niet en wordt vaak onder dwang gedekt. Vaak met praam en vastgebonden benen. Het enige wat ze nog kan doen is vluchten. Fysiek is dit niet mogelijk dus gebeurt dit op een andere manier. Dit dan verwekte veulen komt dus in een verlaten huis en voelt wat z’n moeder is aangedaan. Bij kunstmatige inseminatie is het voor de merrie al niet echt anders met, uiteraard, hetzelfde resultaat.

Kijken we verder naar de paarden in onze maatschappij, dan hebben ze het vaak behoorlijk zwaar. Ze moeten leven volgens onze regels, eruit zien zoals wij dat bedenken, ons (voornamelijk) afval eten ipv. de ca. 40 soorten kruiden die ze per dag van nature nodig hebben, maar die hier niet meer groeien door onze “vooruitgang”. Op deze manier raakt het paard z’n wortels kwijt en raakt dus vervreemd van z’n eigen natuur.

Wat ook een belangrijk punt is, is dat een paard een heel spiritueel dier is, niet alleen onze fysieke last draagt, maar ook onze spirituele last. Voor het ene paard is dit natuurlijk zwaarder dan voor het andere. Ook onder de paarden bestaan echte healers: niet alleen onder elkaar maar ook voor de mens. Zo’n taak is vaak te zwaar, omdat de omstandigheden nogal ongunstig zijn. Als je goed oplettend kijkt naar een groep paarden, zie je dat er vaak éen bij is, die zich het lot van de anderen aantrekt en dit probeert te verlichten.

P1030183

Mens en paard

Als ik energieën van paarden meet en ik meet daarna de baas, dan zie ik altijd sterke overeenkomsten. Vaak hebben ze beiden hetzelfde zwakste punt. Nu kun je je afvragen wat er eerder was en wie van wie wat overneemt… Want ook dat gebeurt nogal eens. Vaak kiest men een paard in de vorm van liefde op het eerste gezicht. Het moet als het ware gewoon “klikken”.

Wat ik bemerkt heb, is dat mensen zich vaak niet bewust zijn van hun shocks, vooral niet als deze al voor de geboorte aanwezig waren. Alleen onbewust, op een dieper niveau zijn ze duidelijk aanwezig. Vanuit dat diepe niveau zien we de herkenning van dezelfde shocks bij dat paard. Een soort lotsverbondenheid treedt dan op. Weet dan dat het paard jouw spiegel is en pas kan helen als jij geheeld bent.

Om te helen met je paard heb ik een methode ontwikkeld dmv. visualisaties, magnetiseren en mantrarecitatie. Door jezelf diep te helen ontlast je ook je paard, die dan geen spiegel meer hoeft te zijn. Dan kunnen we vrede met de dieren sluiten.

Kudde – en vluchtgedrag

Het is belangrijk om je bewust te zijn van het feit dat paarden vluchtdieren zijn. Als éen paard in de kudde op de vlucht slaat, gaat alles in éen beweging mee zonder dat ieder dier zich afvraagt wat er aan de hand is en of het wel echt nodig is om te vluchten. Te laat zijn kan dan immers het einde betekenen!

Als je als mens bij een paard komt en je zit niet goed in jezelf (niet lekker in je vel), dan ben je niet gegrond of geaard en geef je als het ware aan het paard een seintje dat het “niet pluis” is, dus een reden om te vluchten (in dit geval dus het niet volledig bewonen van zichzelf). Het paard zal dit direct volgen.

Ook hier heb ik een speciale oefening en visualisatie voor ontwikkeld om weer samen thuis te komen en volledig over onze krachten te beschikken. Zowel mens als dier.

Magnetiseren en healing, voor mens en dier.